Piffandpuff unerlättar!

Du har klickat dig vidare och nu kommit till sidan där du kan hitta information och länkar om bland annat Hanverkare och service . Vi hoppas du hittar vad du söker annars är det bara att klicka på Sitemap nedan för att hitta allt på vår hemsida samlat på en och samma plats.

Kategorier

Piff och Puff

När de för första gången dök upp i den svenska serietidningen Kalle Anka & C:o (i nummer 5, 1949) kallades de "två råttor", nästa gång var de "herr och fru vessla"! De hade då också namnen Chip & Chop, vilket är fullt förståeligt med tanke på vad de heter på originalspråket. Det dröjde ända till 1954 innan de fick sina nuvarande svenska namn. Det sägs vara översättaren Axel Norbecks dotter som hittade på namnen Piff och Puff. Faktumet att såväl Piff som Puff är jordekorrar hindrar dem inte från att envisas med att bygga sitt bo i en trädstam. I de tecknade serierna interagerar de mindre ofta med Kalle Anka, utan är ofta huvudpersoner i sina egna serier, eller medverkar i serierna om Lilla Vargen.

Även om de är väldigt lika går det att se skillnad på dem: Piff har liten svart nos, en utstickande tand och är smart. Puff har stor röd nos, två utstickande tänder och är lite korkad och klumpig. Puff har också en lugg, det har inte Piff.